V Praze se předávaly ceny nejlepším mluvčím a PR týmům. V porotě zasedla i Světlana Witowská

Předávání cen Mluvčí roku 2022 se uskutečnilo začátkem března v Praze. Nominovaní soutěžili celkem ve třech kategoriích. V soukromém sektoru si cenu odnesl tiskový mluvčí Škoda auto, Pavel Jína. Nejlepším PR týmem se pak stal tým Hasičského záchranného sboru.

Událost se konala pod záštitou organizace PR Klub v hotelu NH Prague. Nejlepším mluvčím soukromého sektoru se stal Pavel Jína, tiskový mluvčí a PR manažer českého zastoupení automobilky Škoda Auto. V kategorii veřejného a neziskového sektoru šlo o ředitele komunikace Nadace rodiny Vlčkových, Miroslava Čepického. V poslední kategorii soutěží PR týmy. Letos cenu obdržel Hasičský záchranný sbor České republiky. Na druhém místě následoval PR tým Českého předsednictví v Radě Evropské unie 2022.

Jde o profese, které utvářejí mediální obraz firem a institucí, proto se mezi zástupci odborné poroty našlo hned několik novinářů z různých českých médií. O výsledcích tak rozhodoval například Jan Cizner, vedoucí redaktor ekonomické redakce České televize. Dále také moderátor Frekvence 1 Ondřej Kubala nebo Kamil Houska, který je v dnešní době ředitelem zpravodajství a publicistiky TV Nova. V porotě zasedla i Světlana Witowská, bývala moderátorka České televize, momentálně působící v Aktuálně.cz.

O výsledcích rozhodlo 18 profesionálů, z nichž přibližně polovina zasedá v porotě každý rok, díky tomu dokáže sledovat práci těch nejlepších komunikátorů v zemi v detailu i v dlouhodobém srovnání,“ uvedla Michaela Pišiová, výkonná ředitelka PR Klubu.

Porotci hodnotili zejména kvalitu odvedené práce spojenou s etickými principy a standardy profese. Fakt, že se jedná o experty z oboru public relations, tiskové mluvčí a novináře, přináší garanci nestrannosti výsledků a vyváženost nominací. Letošní ročník přinesl rekordních 256 nominovaných.

Přidat komentář